Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ!!!

-
Ρολό κιμά με γέμιση αυγά, καρότο, πιπεριά και μπέικονΥλικα:Για το ρολό500 γρ. κιμά1 αυγό 3- 4φρυγανιές 1 μέτριο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο1 κουταλίτσα μπέικιν πάουντερ2 κουταλιές γάλα εβαπορέ1 κουταλιά ξύδι1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη Αλάτι πιπέρι ρίγανη δυόσμοΛάδιΓια τη γέμιση 3 αυγά βρασμένα (σφιχτά)1 πιπεριά κέρατο και ένα καρότοΤυρί τριμμένο προαιρετικάΣυνοδευτικάΠατάτες κομμένες κυδωνάτες Τρείς λωρίδες μπέικονΑλάτι ,πιπέρι, ρίγανηΛάδι, λεμόνι
Εκτελεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τη φρυγανιά τριμμένη το κρεμμύδι και το σκόρδο περασμένα από το multi, το αυγό κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα όπως τα μπιφτέκια. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου στρώνουμε το μείγμα του κιμά και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης. Τυλίγουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί προσεκτικά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο και προσέχοντας να πάει στην κάτω μεριά το σημείο ένωσης του ρολού. Βάζουμε τις λωρίδες του μπέικον πάνω από το ρολό. Τοποθετούμε στο ταψί μας, γύρω από το ρολό, τις πατάτες με τα μπαχαρικά τους το λεμόνι και λίγο λάδι . Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα ή ώσπου να έχουν ψηθεί οι πατάτες . Καλό είναι να σκεπάσουμε το ταψί στην αρχή με αλουμινόχαρτο το οποίο θα αφαιρέσουμε λίγο πριν το τέλος του ψησίματος για να ροδίσει το φαγητό μας. Το ρολό μπορεί να ψηθεί και μόνο του και να το συνοδεύσουμε με βραστά λαχανικά, πιλάφι με σάλτσα ή ότι άλλο επιθυμούμε.


Voula Xristina
-
Ρολο Κιμα με Λαχανικα:ΥΛΙΚΑΓια τον κιμά: 500γρ Κιμά μοσχαρίσιο 2 μικρα Κρεμμύδια τριμμένα ή 1 μεγαλο 2 φέτες Ψωμί 1 Αυγό 1 κουτ. γλυκού Ρίγανη 1 κουτ. γλυκού Δυόσμο ξερό 1 κουτ. γλυκού Μουστάρδα πικάντικη ½ κουτ. γλυκού Κύμινο ½ κουτ. γλυκού Πιπέρι 2 κουτ. γλυκού Αλάτι 1 φλιτζ. Γάλα 2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο 1 μικρη πορτοκαλι πιπερια ή ότι άλλο χρωμα θελετεΛιγο ξυδιΛιγη φρυγανια τριμμενη αν εχει πολλα υγρα η ζυμη μαςΓια τη γέμιση λαχανικών: 1 Καρότο μέτριο 1 Πατάτα μέτρια 1 Κολοκυθάκι 1 Πιπεριά πράσινη ή χρωματιστη1 μικρή κονσέρβα Μανιτάρια 4-5 Πιπεριές Φλωρίνης ψημένες 1 φλιτζ. Φέτα τριμμένη 200γρ Κρέμα Γάλακτος light 2 κουτ. σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο Αλάτι & Πιπέρι Για την επικάλυψη: 1φλιτζ. Κασέρι τριμμένο 2 κουτ. σούπας Φρυγανιά τριμμένη 2 κουτ. σούπας Γιαούρτι στραγγιστό 1 αυγό Για γαρνίρισμα στο ψήσιμο: 5 Πατάτες 1 Λεμόνι 1 κουτ. σούπας Μουστάρδα πικάντικη 2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε μουσκεύοντας τις φέτες ψωμιού στο γάλα. Μετά, ζυμώνουμε το ψωμί με τον κιμά, προσθέτοντας ακόμη το τριμμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το δυόσμο, το κύμινο, το αυγό, τη μουστάρδα το ξυδι την πιπερια καλα πολτοποιημενη στο μουλτι και τελευταίο το ελαιόλαδο. αν εχει πολλα υγρα η ζυμη προσθετουμε φρυγανια τριμμενη τοση ώστε να σφιξει το μειγμα και να πλαθετε. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι αλουμινόχαρτο στις διαστάσεις του ταψιού του φούρνου και το αλείφουμε με λάδι. Επάνω του απλώνουμε τον κιμά, πιέζοντας με τα δάχτυλα μέχρι να επιτύχουμε μία ομοιόμορφη στρώση σε όλη την επιφάνεια του αλουμινόχαρτου. Μέσα σ’ ένα τηγάνι ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τρίβουμε με το χοντρό μέρος του τρίφτη το καρότο, το κολοκυθάκι και την πατάτα. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και, αν χρειάζεται, και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε ελαφρά όλα τα παραπάνω υλικά σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά τους. Μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, τέλος, τη φέτα θρυμματισμένη. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση. Στη συνέχεια, κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε φαρδιές λωρίδες και τις τοποθετούμε επάνω στον κιμά, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του. Από πάνω στρώνουμε τη γέμιση. Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου, το οποίο ανασηκώνουμε ελαφρά, τυλίγουμε μόνο τον κιμά (όχι και το αλουμινόχαρτο μαζί) σε ρολό. Το σκεπάζουμε καλά το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, προσθέτοντας 2 ποτήρια νερό. Ψήνουμε για 30’ λεπτά στους 180 βαθμούς. Έπειτα, αφού το βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε το ρολό με το μίγμα επικάλυψης, που έχουμε εντωμεταξύ ετοιμάσει, αναμιγνύοντας το γιαούρτι, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό και το τριμμένο κασέρι. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε γύρω από το ρολό ψιλοκομμένες πατάτες, τις οποίες έχουμε ανακατέψει με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και πικάντικη μουστάρδα. Τέλος, ξανατοποθετούμε το ρολό στο φούρνο, όπου το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 20΄ λεπτά.
-
ΡΟΛΟ ΜΕ ΔΥΟ ΚΙΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣΥΛΙΚΑ1.200 ΚΙΛΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ¾ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ1 ΑΥΓΟ2 ΧΟΥΦΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ1 ΜΙΚΡΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ1 ΔΟΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣΑΛΑΤΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙΑΥΓΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑΕΚΤΕΛΕΣΗΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΧΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ «ΣΚΑΣΕΙ» ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ Ή ΜΕ ΚΡΑΣΙ, Ή ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ Ή ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΖΥΜΩΜΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΥΓΡΑ. Ο ΚΙΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΘΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΥΓΡΑ. ΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΥΜΩΜΑ Ή ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΙΓΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΒΟΛΟΥΣ. ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180ο C ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΟΛΟ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ.ΑΦΟΥ ΨΗΘΕΙ, ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΦΕΤΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ, Ή ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΡΥΟ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ. ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ, ΡΥΖΙ Ή ΠΟΥΡΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: